29. ELES Novoletni tek je za nami

Štartno ciljni prostor so krasile stojnice na katerih so se predstavili proizvajalci športne opreme ter ostalih dobrot. Ni manjkalo niti toplih napitkov ter okusnih prigrizkov, ki so jih kot vednopripravile Plamenke. Obiskala nas je podžupanja naše občine in z nagovorom še dodatno motivirala tekače. Tako kot lani, je tudi letos tek imel dobrodelno noto. Od vsakega prijavljenega tekača smo namreč 2 eura podarili v humanitarni namen. Tako smo v dobrodelni akciji skupaj zbrali precej denarnih sredstev za izbrano družino iz naše občine.

Najprej smo pričeli ob 10.30 z otroškimi teki na 500m in 300m. Za izjemno zanimivo in pestro ogrevanje ter animacijo so poskrbeli člani Kulturnega društva Dolsko, ki so poskrbeli, da so se otroci imeli še bolj lepo. Vsi otroci so ob koncu dobili spominsko kolajno in darilce. Za nekatere je to bila sploh prva in še toliko bolj razveseljivo je, da so jo dobili v svojem domačem kraju. Nato se je pričelo varstvo otrok s športnim društvom Hannah.

Sledilo je nadaljevanje s programa Novoletnega teka, kjer so se tekači pomerili na treh razdaljah: na 14,5 km (tekmovalna razdalja za moške do 49 let), 10,5 km (tekmovalna razdalja za ženske vseh starostnih kategorij ter moške nad 50 let) na in na 4,5 km. Tudi letos je na teku sodelovalo izjemno veliko število domačinov. Prav tako se je ob progi zbralo lepo število gledalcev, ki so spodbujali tekače. V kategoriji, ki je štela za medalje in kolajne, je na 10,5 km absolutno zmagala Katja Kegl Vencelj z odličnim časom 43:32., pred Matejo Ožanič in Veroniko Cencelj. Izpostaviti velja tudi odlične nastope članic našega društva: Zlatka Tičar (4. v kategoriji) Jelke Runtas (6.). Na razdalji 4,5km pa je Nika Rovšek dosegla 1.mesto, Matejka Remec pa se je na svojem premiernem nastopu odrezala s 6. mestom. Na razdalji 14,5km je Alenka Kontelj dosegla 2. mesto.

Med moškimi je na 14,5 km slavil naš izvrstni maratonec Mitja Krevs s časom 48.08. Za rekordom Roka Puharja iz Kranja je zaostal za minuto in pol. Drugo mesto je zasedel Klemen Bojanc, 3. pa Bojan Cebin. Omeniti velja izvrsten čas Matevža Bokaliča in 4. mesto v kategoriji. Naše barve sta na najdaljši razdalji zastopala še Miha Bandalo (14. v kategoriji), Srdjan Simič (20). Na 10,5 km so se eden za drugim razvrstili  Rok Škulj (14. v kategoriji), Dejan Petavs (15.), Uroš Petre (16.). Aleš Zavrl je bil 21. Na najkrajši razdalji (4,5km) sta Marko Bokalič in Klemen Rovšek dosegla 8. in 9. čas Vse pohvale za nastop tudi mladima Tevžu Remcu in Janu Pustotniku. Več rezultatov na sddolsko.si.

Sledila je podelitev nagrad najboljšim. Nagrade smo s pomočjo naših pokroviteljev podelili v desetih kategorijah do petega mesta, kar skupaj pomeni 50nagrad. Seveda brez podpornikov, donatorjev in sponzorjev ne bi šlo in smo jim za tolikšen prispevek iskreno hvaležni. Posebej bi se zahvalili občini Dol pri Ljubljani, gasilcem PGD Vinje, KUD Dolsko, Turističnemu društvu Dolsko ter aktivu žena Plamen, Športnemu društvu Hannah, ter seveda vsem redarjem, ki so skrbeli za red ob cesti in vsem ostalim, ki ste po svojih najboljši močeh pomagali pri letošnji izvedbi najštevilčnejše prireditve v naši občini. Prav tako velika zahvala gostišču Vegov Hram, kjer smo tekači kot vedno zelo dobrodošli. Občanom se ob zapori cest zahvaljujemo za potrpljenje in upoštevanje navodil redarjev.

Sponzorji: Občina Dol pri Ljubljani, ELES d.d., JUB Dol, Zavarovalnica Vzajemna, Zavarovalnica Adriatic Slovenica, Geograd, Lekarna Pogačnik, A-šport Dob, TopAtlet, Perskindol, ONE-WAY, TOP DOM, Mlin Rotar in testenine Mlinarjev sin, Pekarna Rž, Kmečki Turizem Pr,Krač, Aktiv Žena Plamen TD Dolsko, Kmečki Turizem Pr' Krač, TD Dolsko - Aktiv žena Plamen, Mercator, Cvetličarna Orehek, Frizerstvo Lamay, Cvetličarna Gričar, Mesarstvo Mesko, Mizarstvo Šlibar, PGD Vinje.

Športno društvo Partizan Dolsko želi vsem občanom in udeležencem teka, prijetno nadaljevanje praznikov in da bodo v letu 2019 zdravi in polni športnega navdiha.


Galerija 1

Galerija 2
Rezultati Absolutno
Rezultati Kategorije