2016

Letos je skoraj 300 tekačic in tekačev ob blizu in daleč (od otrok do malo bolj starejših) teklo skozi naše, s soncem obsijane vasi in ceste.

 

Štartno ciljni prostor so krasile stojnice na katerih so se predstavili proizvajalci športne opreme ter ostalih dobrot. Ni manjkalo niti toplih napitkov. Obiskala sta nas podžupanja in župan naše občine. Tudi letos je naš tek imel dobrodelno noto. Od vsakega prijavljenega tekača smo namreč 2 eura podarili v humanitarni namen. Tako smo v dobrodelni akciji skupaj zbrali precej denarnih sredstev za izbrano družino iz naše občine.

 

Najprej smo pričeli ob 10.30 z otroškimi teki na 500m in 300m. Tekla sta tudi medveda Bojan in Lino, ki sta poskrbela za predhodno ogrevanje in animacijo. Za vse skupaj so poskrbeli člani Kulturnega društva Dolsko, ki so poskrbeli, da so se otroci imeli še bolj lepo. Vsi otroci so ob koncu dobili spominsko kolajno in darilce. Za nekatere je to bila sploh prva in še toliko bolj razveseljivo je, da so jo dobili v svojem domačem kraju. Nato se je pričelo varstvo otrok pred osrednjim vrhuncem programa.

 

Malo pred 11. uro nas je nagovoril župan občine in ravno takrat se je sramežljivo iz megle pokazalo sonce. Sledilo je nadaljevanje s programa Novoletnega teka, kjer so se tekači pomerili na treh razdaljah: na 14,5 km (tekmovalna razdalja za moške do 49 let), 10,5 km (tekmovalna razdalja za ženske vseh starostnih kategorij ter moške nad 50 let) na in na 4,5 km. Tudi letos je na teku sodelovalo izjemno veliko število domačinov. Prav tako se je ob progi zbralo lepo število gledalcev, ki so spodbujali tekače. V Dolsko sta prišla pozdravit tekače tudi nekdanja stalna udeleženca, ki tekmovalno ne tečeta več. To sta bila Ivan Bartolj (80 let) in Lojze Malnar (70 let). V kategoriji, ki je štela za medalje in kolajne, je na 10,5 km absolutno zmagala Kristina Bele iz Pivke, pred našo članico Ireno Auersperger. Izpostaviti velja odlične nastope članic našega društva: Nataše Prašnikar (1. mesto v kategoriji in 4. absolutno), Katje Kralj (4.), Zlatke Tičar, (7), Jelke Runtas (10.), Nike Rovšek (10.) in Katje Lajovec Klemenčič (12.). Na 14,5 km absolutno je med ženskami 1. mesto dosegla naša članica Alenka Kontelj.

Med moškim je na 14,5 km slavil Timotej Bečan iz kluba KGT Papež. Naš najboljši je bil tokrat Alen Kralj (13. mesto absolutno in 3. mesto v kategoriji). Naše barve so zastopali še Matevž Bokalič (9. v kategoriji), Dušan Bartelj (10.), Miha Bandalo (12.), Srdjan Simič (14.), Vilko Tičar (16.), Klemen Rovšek (19.) in Rok Škulj (24.). Na 10,5 km je bil naš najboljši Jernej Rebolj (6.), sledili so Dejan Petavs (11.), Anže Kukovica (18.), Uroš Petre (30.) in Aleš Zavrl (31.). Na najkrajši razdalji (4,5km) sta Miha Remec in Borut Mislej dosegla 4. in 7. čas. Več rezultatov na sddolsko.si.

 

Sledila je podelitev nagrad najboljšim. Nagrade smo s pomočjo naših pokroviteljev podelili v desetih kategorijah do sedmega mesta, kar skupaj pomeni 70 nagrad. Seveda brez podpornikov, donatorjev in sponzorjev ne bi šlo in smo jim za tolikšen prispevek iskreno hvaležni. Posebej bi se zahvalili občini Dol pri Ljubljani, gasilcem PGD Vinje, KUD Dolsko, Turističnemu društvu Dolsko ter aktivu žena Plamen, ter seveda vsem redarjem, ki so skrbeli za red ob cesti in vsem ostalim, ki ste po svojih najboljši močeh pomagali pri letošnji izvedbi najštevilčnejše prireditve v naši občini. Občanom se ob zapori cest zahvaljujemo za potrpljenje in upoštevanje navodil redarjev.

 

Sponzorji: Občina Dol pri Ljubljani, JUB Dol, Zavarovalnica Vzajemna, Geograd, Lekarna Pogačnik, Agip – Matej Roblek s.p., Sporteverest, TopAtlet, Perskindol, NLB, TOP DOM, Mlin Rotar in testenine Mlinarjev sin, MEDEX, Porsche Slovenija, Kmečki Turizem Pr' Krač, Mercator, TD Dolsko - Aktiv žena Plamen, Barvna krila, Pekarna Rž, Mercator, Cvetličarna Orehek, Frizerstvo Lamay, Cvetličarna Gričar, Mesarstvo Mesko, Vrt zdravilnih rastlin, Mizarstvo Šlibar, Kreativke iz Vinj, PGD Vinje.

 

Športno društvo Partizan Dolsko želi vsem občanom in udeležencem teka, prijetno nadaljevanje praznikov in da bodo v letu 2017 zdravi in polni športnega navdiha.

 

Sponzorji:

 

 

 

Naj vas vsak korak vodi do vašega cilja.

 

Rezultati

 - Absolutno

 - Kategorije
 

Fotogalerija